Tijdschrift: voor verdrinking werd Maxwell geslagen

PARIJS, 10 JAN. Een video-opname van de autopsie van Robert Maxwell zou uitwijzen dat de uitgever geslagen zou zijn voordat hij twee maanden geleden overboord sloeg van zijn jacht.

Dat schreef het Franse tijdschrift Paris Match gisteren. Tot nu toe wordt aangenomen dat Maxwell per ongeluk overboord was gevallen. In het artikel staat dat vijf pathologen bij de autopsie van het lijk van Maxwell een gebroken neus, kneuzingen op gezicht, schouders en maag en een grote hoeveelheid bloed in de longen hadden aangetroffen. Tijdens de opname die tachtig minuten duurt vraagt één van de pathologen zich af: “Waarom is er zoveel bloed bij een verdrinking? Hij is niet verdronken. Is hij op het hoofd geslagen? Een andere patholoog zei: “Het is niet mogelijk dat je er zo uitziet als je enkel overboord geslagen bent.” Een van de pathologen die meegedaan heeft aan de autopsie, dr. Ian West, verklaarde gisteren dat het bericht van Paris Match “inaccuraat” is en ontkende dat de verwondingen niet in overeenstemming zouden kunnen zijn met een verdrinkingsdood. De Israëlische politie zei vandaag een onderzoek in te zullen stellen naar hoe het het Franse tijdschrift gelukt is de vertrouwelijke videoband te bemachtigen. (Reuter, AFP)