Omzet van Ahold vorig jaar 18,5 procent gegroeid

ZAANDAM, 10 JAN. Het detailhandelsconcern Ahold heeft vorig jaar zijn omzet met 18,5 procent zien toenemen tot 20,8 miljard gulden. Meer dan de helft van de omzetstijging is terug te voeren op de overneming van de Amerikaanse supermarktketen Tops Markets, die met ingang van het tweede kwartaal in de cijfers is meegenomen. Dat heeft Ahold gisteren bekendgemaakt.

Van de omzetstijging van 18,5 procent is 9,8 procent te danken aan de consolidatie van Tops Markets en twee procent aan de hogere dollarkoers. In Nederland groeide de omzet met 7,9 procent tot 10,3 miljard gulden en in de Verenigde Staten met 27 procent tot 5,6 miljard dollar. Van de afzetstijging in de VS nam Tops Markets 21,8 procent voor zijn rekening. Ahold bezit verder de ketens Bi-Lo, Giant Foods en Finast in de VS.

Ahold handhaaft de verwachting dat het resultaat over geheel 1991 boven het niveau van 1990 zal liggen. De resultaten over 1991 worden op 13 maart bekendgemaakt.