Geweld houdt aan in Noord-Ierland

BELFAST, 10 JAN. Groot-Brittannië heeft duizend extra militairen ingezet ter bestrijding van de terreurcampagne van het Ierse Republikeinse Leger en het protestantse geweld in Noord-Ierland, maar slaagt er nog altijd niet in een einde te maken aan de golf van gewelddadigheden.

Binnen enkele uren nadat de extra manschappen waren ingezet ontplofte een autobom bij een politiebureau in Londonderry. Niemand raakte daarbij gewond. De afgelopen dagen zijn zes autobommen onploft in het commerciële centrum van Belfast. Protestantse extremisten hebben de moord toegegeven op de 28-jarige katholieke eigenaar van een rijdende snackwagen. Ze zeiden zich door de inzet van extra politie niet te zullen laten afhouden van de taak die zij zich in 1992 hebben gesteld. (Reuter)