Foto: LONDEN - Mickey Mouse wordt in Groot ...

Foto: LONDEN - Mickey Mouse wordt in Groot Brittanië gebruikt voor de wervingscampagne voor personeel voor het nieuwe amusementspark "Euro Disney' bij Parijs.

Het park, dat in april wordt geopend, zal 12.000 werknemers uit 20 landen tellen, waarmee het als werkgelegenheidsproject in West-Europa de Kanaaltunnel naar de kroon steekt. Euro Disney ziet haar medewerkers als een soort artiesten. Ze heten "cast-members', werken op "sets' en doen dat "on the stage' of "backstage'. De wervingsposter is een komische versie van die van het Amerikaanse leger, dat posters gebruikt met de tekst “Uncle Sam wants you for the U.S. army”. Op de legerposter heeft Uncle Sam een baard, maar mannen met baard worden niet aangenomen bij Euro Disney. Snordragers overigens ook niet en het haar dient kort te zijn. De Franse overheid heeft 22 miljard franc (6 miljard gulden) geïnvesteerd in de vorm van wegen en metrolijnen. In totaal is er is vijf miljard gulden in het park geïnvesteerd en vijf jaar aan gewerkt. Het park telt zes hotels, waarvan "Newport Bay' met 1100 kamers het grootste hotel van Europa is. (foto EPA)