Den Helder te zwak bij bord

MILAAN, 10 JAN. De basketballers van landskampioen Den Helder hebben in de strijd om de Europa Cup de eerste competitiehelft in groep B met het zesde verlies afgesloten. In Milaan verloor de ploeg van Ton Boot van de plaatselijke topploeg met tien punten verschil: 78-88. Bij rust leidden de Italianen met 47-36.

Van afstand bleken de profs van de Nederlandse topploeg nagenoeg even sterk als hun beter betaalde collega's uit Italië. Van de 27 pogingen gingen er vijftien door de ring. Het verschil tussen beide ploegen lag voornamelijk onder het bord. In die zone scoorde Commodore te weinig. In de eerste helft verloor Den Helder de aansluiting. Het verschil van elf punten werd in de tweede periode met één teruggebracht.

Te Velde en De Waard schoten van afstand zeer nauwkeurig. Van Te Velde werden zes van zijn zeven pogingen met drie punten beloond, De Waard deed met vijf uit zes niet voor hem onder. In de buurt van het bord was de ploeg minder op dreef. Van de 42 schoten waren er slechts veertien goed voor twee punten.

Den Helder staat na zeven wedstrijden op de laatste plaats in groep B. Er volgen nog zeven duels.