Woolworth verkoopt winkels

NEW YORK, 9 JAN. Het Amerikaanse warenhuizenconcern Woolworth Corporation zal 900 vestigingen verkopen, sluiten of ingrijpend reorganiseren. Dat heeft het concern gisteren in New York bekendgemaakt.

De voorzitter van Woolworth, Harold Sells, zei dat de ingreep een versnelling was van een eerder aangekondigd reorganisatieplan voor winkels die hun financiële doelstellingen niet hebben gehaald. “De veranderingen stellen ons is staat te concentreren op onze sterkste activiteiten en locaties”, aldus Sells. In de eerste negen maanden van 1991 daalde de winst van Woolworth met 55 procent tot 75 miljoen dollar (130 miljoen gulden). In dezelfde periode draaiden de bij de reorganisatie betrokken vestigingen een verlies van 50 miljoen dollar. Bij de reorganisatie komen de banen van 10.000 werknemers in het geding.

Volgens analisten zijn de plannen van Woolworth “moedig en al langer noodzakelijk”. De hele detailhandel kampt volgens hen met probemen en zou gebaat zijn bij een dergelijke ingreep. Woolworth heeft 9300 vestigingen, waarvan 6500 in de Verenigde Staten. Woolworth is eigenaar van gespecialiseerde ketens zoals als Kinney en Foot Locker (schoeisel), Kids Mart (kinderkleding) en Susie/Sportelle (dameskleding). (Reuter)