Nieuwe directeur OV Studentenkaart

Drs. G.A.J.M. Abbenhuis (55) is per 1 januari 1992 benoemd tot directeur van de OV Studentenkaart bv.

Hij volgt in die functie de eerste directeur van het bedrijf op, prof. W.P.S. Fortuyn, die een half jaar geleden van de aandeelhouders van de bv (NS, ministerie van onderwijs en stads- en streekvervoer) te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengd. Abbenhuis, die geschiedenis studeerde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, was onder meer directeur van de stadsschouwburg in Nijmegen en het congres- en cultureel centrum De Maaspoort in Venlo. Hij was interim-manager bij de Dienst waterleiding in Rotterdam en bij het Gemeentelijk Vervoerbedrijf van Amsterdam in opdracht van een managementsbureau. Van Abbenhuis wordt verwacht dat hij naast de dagelijkse leiding van het bedrijf de basis van de OV Studentenkaart bv zal verbreden en nieuwe activiteiten zal ontwikkelen. Een van de mogelijkheden die de nieuwe directeur zelf ziet is het koppelen van een cultureel paspoort aan de openbaar-vervoerskaart. Ook zou de bv met de expertise die is opgebouwd met de studentenkaart voor grote bedrijven dergelijke contracten kunnen afsluiten met de spoorwegen of met stads-en streekvervoer.