Londen en Moskou leggen ruzie over hulp bij

LONDEN, 9 JAN. Rusland en Groot-Brittannië hebben gisteren overeenstemming bereikt over de levering van rundvlees uit koelhuizen van de Europese Gemeenschap in Groot-Brittannië.

De Russische autoriteiten weigerden afgelopen weekeinde het rundvlees te distribueren uit vrees voor verspreiding van een veeziekte die op dit moment in Groot-Brittannië heerst. Dit leidde tot irritatie bij de Britse regering, die bij herhaling de verzekering gaf dat er niets met het vlees aan de hand was. Londen heeft daarop een delegatie van de Britse veterinaire dienst naar Moskou gestuurd. Die heeft nu de “technische problemen” opgelost, zo is in Londen bekendgemaakt. Volgende zendingen zullen vergezeld gaan van uitgebreide documentatie. Deze week reist ook de minister van overzeese ontwikkeling, Lynda Chalker, naar Rusland om over de verdeling van de hulp te overleggen.

Russische functionarissen hebben inmiddels hun spijt betuigd over eventuele problemen bij de verdeling van de hulpgoederen, maar meteen ook tegengesproken dat deze problemen grote afmetingen aannemen. Berichten daarover in met name de Duitse en Britse pers zouden schromelijk overdreven zijn. (Reuter)