Internationaal Choreografen Concours 1992

11 en 12 januari 1992. Stadsschouwburg Groningen, Turfsingel 86. Inlichtingen en kaartverkoop 050-125645/125646

92 choreografen schreven zich in voor het Internationaal Choreografen Eigentijdse Dans Concours 1992 in Groningen. Begin november heeft een commissie, op basis van ingezonden videobanden, hieruit een selectie gemaakt van 21 choreografieën. Deze zijn op zaterdag 11 januari (15u30 en 20u15) te zien tijdens de de voorrondes in de Stadsschouwburg van Groningen. Een internationale jury, die bestaat uit onder anderen Armando Navarro (voormalig artistiek leider en choreograaf van het Scapino Ballet) en Jorma Uotinen (artistiek leider van het Finnish National Ballet), beslist dan welke deelnemers in de finale op zondag 12 januari uit zullen komen.

De geselecteerde choreografen zijn: Veerle Bakelants (België), Senka Baruska (Joegoslavië), Tamar Ben-Ami (Israel), Ben Craft (Groot-Brittannië), Kirsten Debrock (België), Valerie Desert (Frankrijk), Anouk van Dijk (Nederland), Itzik Galili (Israel), Debora Greenfield (VS), Laura Guarnera (Italië), Igor Holovac (Tsjechoslowakije), Conny Janssen (Nederland), Rick Kam (Nederland), Pit-Fong Loh (Maleisië), Serge Rampal (Frankrijk), Joaquin Sabaté (Spanje), Martin Sierra (Mexico), Thomas Stuart (Nederland), Javier Torres (Mexico), Susanna Veijalainen (Finland) en Maria Voortman (Nederland).