Herstelde Sanchez mist strafschop voor Real

MADRID, 9 JAN. Hugo Sanchez heeft gisteren in de achtste finales van het toernooi om de Spaanse voetbalbeker zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van Real Madrid. Met de Mexicaan won de club van trainer Leo Beenhakker met 4-0 van Burgos en is een plaats bij de laatste acht zo goed als zeker.

Sanchez, vijf keer topscorer in de Spaanse competitie, was acht maanden geblesseerd. Tegen Burgos demonstreerde hij een groot gebrek aan wedstrijdritme. Hij werkte hard en was betrokken bij de score. In de twaalfde minuut kopte hij door naar Butragueno, die de eerste treffer maakte. Na ruim een half uur miste Sanchez een strafschop, maar Butragueno tikte de rebound in: 2-0. Nog voor rust maakte Hierro 3-0, waarna Enrique de eindstand op 4-0 bepaalde.

In Engeland versloeg Manchester United gisteravond League-aanvoerder Leeds United op eigen veld voor de beker. Het werd 1-3. Met Manchester United ging Tottenham Hotspur over naar de laatste vier van de Leacue Cup. De tegenstander van Feyenoord in de Europa Cup wees Norwich met 2-1 terug. De duels Peterborough - Middlesbrough (0-0) en Crystal Palace - Nottingham Forest (1-1) werden niet beslist.

Leeds nam tegen Manchester nog wel de leiding. Na een kwartier scoorde Speed, een international van Wales. Blackmore, eveneens uitkomend voor Wales, maakte na een half uur gelijk met een vrije trap. De beslissing in Manchesters voordeel viel even na rust door treffers van Kansjelskis en Giggs. Kort daarvoor werd Leeds gehandicapt door het uitvallen van international Dorigo met een knieblessure. Tottenham Hotspur boog op eigen veld in het laatste kwartier een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Walsh werkte de na een half uur opgelopen achterstand weg. Vijf minuten voor tijd werd Lineker matchwinner met zijn 23ste goal van het seizoen. Het was zijn negende goal in de laatste zes wedstrijden.