Gouden Harpen 1991 voor Margriet Eshuijs en Drs. P.

HILVERSUM, 9 JAN. De vocaliste Margriet Eshuijs en de auteur Heinz Polzer (beter bekend als drs. P.) krijgen de Gouden Harpen 1991 van de Stichting Conamus. Dit heeft Conamus woensdagavond meegedeeld. De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding die deze stichting kent. Zij is bedoeld voor degenen “die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Lichte Muziek, zulks ongeacht hun nationaliteit”.

De Gouden Harp werd voor het eerst uitgereikt in 1962.

De Zilveren Harpen zijn toegekend aan de Nederlandse vocalisten Gordon, Esther Tuely en Robby Valentine. De Zilveren Harp is een als aanmoedigingsprijs ingestelde onderscheiding voor veelbelovende jongere scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die op succesvolle wijze hebben bijgedragen aan de promotie van muziek en teksten van Nederlandse componisten en auteurs. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt.