Geen nieuwe successen Eltingh en Krajicek

ROTTERDAM, 9 JAN. Jacco Eltingh heeft zijn overwinning op de Tsjecholowaakse nummer acht van de wereld, Karel Novacek, op het toernooi in Auckland geen goed vervolg kunnen geven. In de tweede ronde was de Canadees Grant Connell vandaag te sterk voor hem: 6-4, 4-6 en 6-3. Richard Krajicek verloor - na zijn overwinning op nummer vier van de wereld Ivan Lendl - in de tweede ronde van het toernooi in Sydney van de Zwitser Jacob Hlasek: 4-6 en 4-6.

Het baselineduel tussen Connell en Eltingh was volgens de Canadees nauwelijks het aanschouwen waard. “We maakten allebei ontzettend veel onnodige fouten. Ik was niet in topvorm vandaag, maar ben wel een ronde verder en daar gaat het tenslotte om,” aldus de winnaar die net iets constanter speelde en iets meer op zijn service kon vertrouwen.

In Sydney maakte de Fransman Guy Forget een goede indruk in zijn kwartfinalepartij tegen Aaron Krickstein: 6-1 en 6-4. Na afloop zei de Fransman blij te zijn nog één of twee partijen te kunnen spelen voordat de Open Australische kampioenschappen maandag beginnen. “Mijn service kan niet zo veel beter meer en ook mentaal voel ik me sterk. Ik moet nog wel iets beter gaan bewegen.” In het vrouwentoernooi waren weinig verrassingen te melden. De als eerste geplaatste Argentijnse Gabriela Sabatini won eenvoudig van de Duitse Sabine Hack en ook de nummer twee van de plaatsinglijst, de Spaanse Aranxta Sanchez Vicario, was te sterk voor een Duitse: Barbara Rittner.

In het invitatietoernooi van Adelaide werd het eerste optreden van Stefan Edberg in het enkelspel na een blessureperiode van twee maanden geen succes. De nummer één van de wereld ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaan Michael Chang: 4-6 6-7.