Bekertoernooi voor FC Groningen voorbij

Roda JC is beter uit de winterstop gekomen dan FC Groningen, tenminste als naar de uitslag (2-1) van de onderlinge bekerwedstrijd wordt gekeken.

De Limburgers kwamen de afgelopen weken in oefenwedstrijden tegen het nationale elftal van Nigeria (0-0) en hoofdklasser SVN (2-0) nauwelijks tot scoren maar tegen Groningen was een handvol doelkansen voldoende voor twee goals. Vijf minuten voor de rust schoot Boerebach de bal uit een vrije trap van ruim twintig meter hard achter doelman Lodewijks. In de 51ste minuut was het opnieuw raak bij een counter die door Graham Arnold werd afgerond: 2-0.

FC Groningen kwam nog wel terug in de wedstrijd via een doelpunt van Van Duren (59ste minuut) maar nam uiteindelijk met een 2-1 nederlaag afscheid van het bekertoernooi. “Het liep nog niet echt jofel”, oordeelde trainer Hans Westerhof. Hij beslist voor 1 februari of hij ingaat op een meerjarig contract (“hoeveel jaar zeg ik niet, dat is een privékwestie tussen trainer en club”) dat Groningen hem voorlegde. Ook Koster en Versluys beraden zich over verlenging van het contract bij Roda JC, dat te kennen gaf graag met het tweetal door te willen gaan.