Sabatini gunt Bollegraf een game in toernooi van Sydney

SYDNEY, 8 JAN. Gabriela Sabatini heeft in de tweede ronde van het tennistoernooi in Sydney getoond weinig last te hebben van de rustpauze die de Argentijnse na het Virginia Slimstoernooi eind november heeft genomen. Manon Bollegraf was de eerste die met de dadendrang van de nummer drie van de wereld te maken kreeg: 6-0, 6-1.

Sabatini speelde vanaf de baseline een uitstekende partij. Illustratief voor de overmacht was het zegegebaar van Bollegraf na haar eerste en enige gamewinst op 0-3 in de tweede set. Sabatini toonde zich na afloop uiterst tevreden: “Met deze vorm kan ik Steffi Graf en Monica Seles bedreigen op de Open Australische Kampioenschappen. Ik speel goed en voel me lichamelijk prima.”

Paul Haarhuis is nog niet in topvorm voor het Australische grandslam toernooi dat volgende week begint. In het voorbereidingstoernooi in het Nieuwzeelandse Auckland werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld. De Duitser Markus Zoecke, die een ronde eerder ook al van Mark Koevermans won, in de tie-break van de derde set net iets sterker: 6-3, 3-6, 7-6 (7-2).