Philips stelt introductie van DCC uit

ROTTERDAM, 8 JAN. Philips heeft de feestelijke introductie van een van zijn meest veelbelovende nieuwe produkten, de opvolger van de audio-casette, enkele maanden uitgesteld. Dat heeft een woordvoerder vanmiddag bevestigd.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de digitale compact cassette, dcc, al in april in Parijs feestelijk ten doop worden gehouden. De introductie is nu verschoven naar september.

Philips onderstreept dat er geen vertraging in de produktie van de nieuwe afspeelapparatuur is opgetreden. De eerste machines zullen volgens plan dit voorjaar beschikbaar komen. Alleen zal de verspreiding aan de handel langer op zich laten wachten. De eerste apparaten zullen nu uitsluitend aan de industrie worden verspreid.

Philips heeft het besluit tot uitstel genomen in samenspraak met de muziekindustrie. De platenmaatschappijen waren bang dat ze in april nog onvoldoende cassettes in de winkel zouden kunnen krijgen om een grootscheepse introductie met bijbehorende promotiekosten te rechtvaardigen. Volgens een Philips-woordvoerder heeft de vertraging van de consumenten-introductie geen financiële gevolgen.

Philips zal deze week op een beurs voor consumentenelektronica in Las Vegas enkele DCC-spelers laten zien. Tijdens de grootschalige introductie in september zullen zowel de Europese als de Amerikaanse en de Japanse markt van de nieuwe machines worden voorzien.