In Frankrijk meeste Nederlanders in cel

DEN HAAG, 8 JAN. Ruim 800 Nederlanders verblijven momenteel in een buitenlandse cel.

Uit cijfers van het ministerie van buitenlandse zaken, die gaan tot 2 december 1991, blijkt dat 834 inwoners van Nederland wegens een misdrijf in het buitenland zijn opgepakt. Het grootste aantal daarvan, 692, werd opgepakt wegens smokkel of bezit van verdovende middelen. Frankrijk heeft met 144 de meeste Nederlanders in een cel, gevolg door Duitsland (136, waarvan 86 wegens verdovende middelen), Groot-Brittannië (109) en Spanje (105). In Marokko zitten 20 Nederlanders vast, in Griekenland zeven. In Singapore, waar voor drugssmokkelaars nog steeds de doodstraf geldt, zitten 2 Nederlanders vast. Het aantal Nederlanders in een buitenlandse cel is de laatste twee jaar niet toegenomen.