Generaal-majoor H.J.W. Manderfeld (51) wordt in ...

Generaal-majoor H.J.W. Manderfeld (51) wordt in de loop van dit jaar bevelhebber van de luchtstrijdkrachten, generaal-majoor H.A. Couzy (51) bevelhebber van de landstrijdkrachten.

Beiden worden gelijktijdig bevorderd tot luitenant-generaal. Manderfeld volgt bij de luchtstrijdkrachten luitenant-generaal W.C. Louwerse op die met leeftijdsontslag gaat. Manderfeld begon zijn loopbaan in 1959 aan de Koninklijke Militaire Academie en vervulde als vlieger vele functies als stafofficier en commandant van operationele eenheden. Van 1984 tot 1987 was hij commandant van de vliegbasis Volkel. Vanaf 1989 is hij plaatsvervangend chef van de luchtmachtstaf en vanaf november vorig jaar plaatsvervangend bevelhebber der luchtstrijdkrachten. Couzy volgt luitenant-generaal M.J. Wilmink op, die eveneens met leeftijdsontslag gaat. Couzy werd in 1960 benoemd tot artillerie-officier. Hij was van 1978 tot 1980 commandant van de Gele Rijders te Arnhem. Voor hij in maart 1991 plaatsvervangend bevelhebber der landstrijdkrachten werd, was hij ruim twee jaar directeur materieel Koninklijke Landmacht.