Beeld Gorbatsjov terug in Amsterdam

AMSTERDAM, 8 JAN. Het wassen beeld van Michael Gorbatsjov is weer terug bij zijn rechtmatige eigenaar, Madame Tussaud in Amsterdam.

Gisterochtend werd het door een Amsterdamse politieagent en een medewerker van het museum weggehaald uit een cel van het politiebureau van Oosterwolde en naar Amsterdam gebracht. De wassen beeltenis van Gorbatsjov heeft aan de ontvoering naar Friesland “lelijke krassen” overgehouden op het voorhoofd, het ooglid en in de hals. De directeur van Madame Tussaud zei te verwachten dat de schade tijdens een nachtje overwerken in Amsterdam kan worden hersteld. Hij deelde mee “erg opgelucht” te zijn over de aard van de beschadigingen en was dolblij dat het beeld terug is. Naar verwachting neemt Gorbatsjov vandaag weer zijn plaats in de Koepel der Bekenden in.