Vrouw in Tilburg meldt zich bij politie na een ontvoering

TILBURG, 7 JAN. Bij de politie van Tilburg heeft zich gisteravond een vrouw gemeld die zegt het slachtoffer te zijn van een ontvoering. De vrouw was "verward', aldus een woordvoerder van de politie, maar had geen medische verzorging nodig. Zij was niet beroofd of mishandeld.

Even na elf uur gistermorgen stond de vrouw op de bus te wachten in de Oerlesestraat in Tilburg-Zuid en raakte in gesprek met een haar onbekende vrouw bij de halte. Op het moment dat de bus arriveerde, stopte daarvóór een bestelbusje waaruit een man stapte die de vrouw vanachter bij haar haren greep en een doek voor haar mond hield waardoor ze bedwelmd raakte, aldus haar getuigenis. Zij zag nog wel de andere vrouw in de stadsbus stappen, maar verloor toen het bewustzijn.

Omstreeks half zes zou de vrouw weer bij kennis zijn gekomen in een schuurtje. Zij wist de aandacht van een voorbijganger te trekken, die de ruit insloeg en haar bevrijdde. De man heeft haar vervolgens in zijn auto naar het politiebureau gebracht waar de vrouw aangifte deed.

De politie van Tilburg “heeft geen reden te twijfelen aan het verhaal van de vrouw”, aldus een woordvoerder die de vrouw omschreef als "een normale huismoeder'. Vanmorgen waren nog geen getuigen gevonden die het verhaal van de vrouw konden bevestigen. Noch de vrouw op de bushalte, noch de bevrijder van de vrouw, noch de buschauffeur waren gehoord.