Somaliër weer naar Kenia teruggestuurd

SCHIPHOL, 7 JAN. De Somalische vluchteling die vorige week uit Kenia is teruggestuurd naar Nederland, zal weer op het vliegtuig naar Kenia worden gezet.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van justitie meegedeeld. De uitgeprocedeerde asielzoeker werd vorige week door Justitie naar Nairobi gestuurd. Kenia wil de Somaliër niet opnemen omdat hij niet over de juiste papieren zou beschikken. Het Nederlandse ministerie van justitie gaat nu proberen “de papieren bij elkaar te zoeken” waaruit blijkt dat de Somaliër wel uit Kenia naar Nederland is gekomen, zoals hij zelf heeft verklaard bij zijn asielaanvraag. Kenia accepteerde vorige week wel een andere Somaliër. Die beschikte wel over de juiste papieren. Een derde Somaliër, die vorige week door de KLM werd geweigerd omdat hij zich hevig zou hebben verzet tegen zijn uitwijzing, is gisteren alsnog naar Kenia gevlogen.