Maxwells "European' verkocht aan rijke tweeling

Niet bekend

The European blijft verschijnen. Een woordvoerder van de Barclays liet weten dat “de ontwikkelingen in Europa enorme kansen bieden om van een internationale kwaliteitskrant een succes te maken.” De gebroeders Barclay hebben aanzienlijke belangen in onroerend goed en in het hotelwezen. De familie Barclay staat volgens de Sunday Times achttiende op de ranglijst van de rijkste families in Groot-Brittannië.

The European werd in mei 1990 door Robert Maxwell geïntroduceerd als eerste Europese krant en had een oplage van ongeveer 250.000. Aanvankelijk werd op de krant per week een verlies geleden van een miljoen pond sterling (ongeveer 3,28 miljoen gulden). Dat verlies kon worden verminderd tot 200.000 pond (650.000 gulden).

Het blad werd in zijn voortbestaan bedreigd toen het imperium van Maxwell instortte. In eerste instantie wilden de bewindvoerders alle 140 medewerkers ontslaan. Het personeel bleef de krant op eigen kracht uitgeven en later staken de bewindvoerders er zelf weer geld in omdat de verkoopkansen beter zouden zijn als de krant zou blijven verschijnen. (Reuter, AP)