Li Peng naar forum Davos

ROTTERDAM, 7 JAN. De Chinese premier, Li Peng, heeft de uitnodiging van de Zwiterse regering aangenomen om eind deze maand Zwitserland te bezoeken. Daar zal hij het jaarlijkse World Economic Forum in Davos bijwonen. Maar de premier is niet welkom is Bonn, Londen en Parijs.

Dat meldt vandaag het Duitse Handelsblatt. De Chinese regering heeft volgens de krant zonder succes in deze drie regeringszetels geantichambeerd. De Chinese premier zal wel in Rome welkom zijn voordat hij een “werkbezoek” brengt aan Bern en vervolgens doorreist naar Davos. Li Peng zal op het Forum de Britse premier, John Major, treffen.

Na Davos reist Li Peng door naar Spanje, Portugal, Cyprus en Malta. Het bezoek aan Europa betekent een diplomatieke doorbraak voor China na het bloedige neerslaan van de studentenopstaand in juni 1989.