Greenaway filmt eigen expositie

ROTTERDAM, 7 JAN. De Britse cineast Peter Greenaway gaat de komende dagen filmopnames maken van zijn eigen tentoonstelling The Physical Self in het Rotterdamse museum Boymans-van Beuningen.

Greenaway wil dit materiaal gebruiken voor een filmdrieluik met opnames van soortgelijke tentoonstellingen die hij voorbereidt in Parijs en Wenen. De film wordt geen documentaire maar een gedramatiseerde impressie van zijn tentoonstellingen. De Greenaway-tentoonstelling is nog tot 13 januari te zien in de Maasstad. Ze trok tot nu toe 75.000 bezoekers.

Het museum maakte bekend dat het in 1991 bijna 210.000 mensen heeft getrokken. In 1990 waren dat er 436.000 en een absoluut record voor Boymans. Dit kwam door de enorme belangstelling voor de Chinese tentoonstelling De verboden Stad.