Zuidafrikaans protest tegen tour Paul Simon

JOHANNESBERG, 5 JAN. Een Zuidafrikaanse groep van zwarte extremisten, de Azayo, heeft gedreigd de tournee die de Amerikaanse popzanger Paul Simon in Zuid-Afrika wil houden te verhinderen, desnoods met geweld.

Dit meldt de Zuidafrikaanse zaterdagkrant Saturday Star. Het bezwaar van de Azayo en andere zwarte organisaties, zoals het radicale Pan African Congress tegen Simons tour is dat de echte hervormingen in Zuid-Afrika nog niet begonnen zijn. De popster moet zijn optredens, die zaterdag beginnen, volgens hen uitstellen tot de apartheid werkelijk is afgeschaft. Nelson Mandela's African National Congress is niet tegen Simons tournee.

Ook de Amerikaanse filmactrice Whoopi Goldberg, die in Zuid-Afrika is om een film gebaseerd op de musical Sarafina op te nemen, is om dezelfde reden door de Azayo-groepering bedreigd. (Reuter)