Pyromaan actief in Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS, 6 JAN. De politie van Hellevoetsluis heeft een speciaal team gevormd om een reeks branden te onderzoeken die sinds de jaarwisseling in deze gemeente hebben gewoed.

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de branden opzettelijk zijn gesticht. De schade bedraagt meer dan drie miljoen gulden. De eerste branden deden zich voor tijdens de nieuwjaarsnacht in een schoolgebouw. Diezelfde nacht onstond brand in een andere school door vuurwerk dat naar binnen was gegooid, terwijl ook een leslokaal van een andere school werd aangestoken. Hier wisten buurtbewoners erger te voorkomen. Donderdag 2 januari werd een schoolgebouw, dat sinds veertien dagen niet meer in gebruik was, in brand gestoken, dat geheel uitbrandde. Een belendende sporthal kon behouden blijven. De dag daarop zijn in de hal van een flat drie bromfietsen in brand gestoken. De hal brandde uit, waardoor de elektriciteit en telefoonverbindingen in de flat uitvielen. De recentste brand, afgelopen zaterdag, betrof een woning waarvan de begane grond geheel werd verwoest. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis.