Order DHV uit Zuid-Afrika

ROTTERDAM, 6 JAN. Het Nederlandse ingenieursbureau DHV Consultants in Amerfoort gaat in Zuid-Afrika een studie verrichten naar de verbetering van de bestaande containerterminal in Durban, de grootste haven van het land. DHV overweegt een vestiging in Zuid-Afrika te openen.

Dit heeft ir. R.G. Campen, directeur van DHV Consultants, vanochtend desgevraagd meegedeeld. Voor DHV Consultants, onderdeel van DHV (totaal 2000 man personeel), is dit de eerste opdracht in Zuid-Afrika. Met de opdracht is een paar honderdduizend gulden gemoeid. De ingenieurs van DHV Consultants brengen deze maand hun eerste bezoek aan de containerterminal.

Door recente politieke hervormingen in het eens zo verguisde land van apartheid, is het voor het buitenland acceptabel geworden weer zaken te doen in en met Zuid-Afrika.

DHV Consultants krijgt de opdracht (de formele ondertekening moet nog plaatsvinden) wegens zijn werk in de Rotterdamse haven. Dat DHV de opdracht krijgt, vergroot de kans dat Nederlandse bedrijven zullen worden ingeschakeld bij de uitvoering van de uiteindelijke werkzaamheden in de haven van Durban.

DHV is een van de 45 Nederlandse bedrijven en instellingen die begin maart aan de Nederlandse handelsbeurs in Johannesburg zullen deelnemen. Volgens Campen zal tijdens die beurs worden bekeken in hoeverre het mogelijk is dat DHV in Zuid-Afrika zelf kantoor opent.