Milan superieur, Real onderuit tegen Atletico

ROTTERDAM, 6 JAN. In de Italiaanse serie A vervolgen koplopers AC Milan en Juventus ook in het nieuwe jaar hun nek-aan-nek-race. Milan schudde gisteren Napoli, de nummer drie van de ranglijst, achteloos af: 5-0. Juventus, twee punten achter op Milan, was aanmerkelijk minder produktief tegen Parma: 1-0.

Liefst 80.000 Milanese supporters waren afgekomen op de confrontatie met Napoli die uiteraard de naam topper had gekregen maar niet verdiende. De superioriteit van Milan was daarvoor te groot. Verdediger Paolo Maldini kopte al in de eerste minuut raak. Voor rust beslisten uitblinker Frank Rijkaard, op aangeven van Marco van Basten, en Daniele Massaro het duel.

AC Milan trad aan zonder de grieperige Ruud Gullit, maar voelde het gemis van de aanvoerder van Oranje niet. Zijn vervanger Roberto Donadoni zorgde na ruim een uur fraai voor doelpunt nummer vier, waarna Van Basten, met zijn tiende seizoentreffer, de eindstand vastlegde.

Real Madrid leed zijn eerste competitie-nederlaag in de uitwedstrijd tegen stadgenoot Atletico, 0-2. Atletico bracht zijn achterstand op de koploper daardoor terug tot vier punten, Barcelona is derde op vijf punten, na de winst met 2-1 op nummer laatst Mallorca.

Atletico had in zeven jaar geen overwinning in de derby gehaald, Real had sinds april van dit jaar niet verloren. De laatste nederlaag was bij Español, waar Luis Aragoñes trainer was. Aragoñes werkt nu bij Atletico Madrid.

De Engelse landskampioen Arsenal is in zijn eerste optreden voor het toernooi om de FA-Cup over een dwerg gestruikeld. De Londenaren gingen met 1-2 ten onder bij Wrexham uit Wales, een club uit de vierde divisie.

Vier clubs uit de eerste divisie gingen in hun eerste optreden voor de FA Cup onderuit. Naast Arsenal waren dat Queen's Park Rangers, Crystal Palace en Manchester City. Nog eens vier clubs werden tot een replay gedwongen: Wimbledon, Coventry, West Ham United en Oldham.