Ambassade van Zwitserland in Iran weer open

BERN, 6 JAN. De Zwitserse ambassade in Iran is gisteren heropend. Dat gebeurde na een sluiting van een week als gevolg van de confisquatie van het paspoort van een lid van de Zwitserse diplomatieke staf in Teheran.

Naar aanleiding van de arrestatie in Zwitserland van een Iraniër op verdenking van een rol in de moord op de Iraanse ex-premier Chapour Bakhtiar hadden de Iraanse autoriteiten tevens de bewegingsvrijheid van Zwitserse diplomaten beperkt en hen voortdurend aan uitputtende identiteitscontroles onderworpen. Zwitserland bestudeert op het ogenblik een Frans verzoek om de uitlevering van de aangehouden Iraniër. Een Iraanse krant, Abrar, deed zaterdag een beroep op de Iraanse regering de banden met Parijs te heroverwegen wegens dat uitleveringsverzoek. (AP, AFP)