Volleybal-vrouwen

De tweede nederlaag van het vrouwenvolleybalteam - 2-3 tegen Duitsland - in het toernooi van Breemen werd evenals de eerste nauwelijks serieus opgevat.

Bondscoach Peter Murphy beschouwt het toernooi als een uitstekende gelegenheid zijn jonge speelsters ervaring te laten opdoen op weg naar de Olympische Spelen in Barcelona. Murphy relativeerde het verlies van 2-3 (15-7, 15-11, 14-16, 3-15, en 10-15) tegen het gastland Duitsland en experimenteerde opnieuw zoals in de eerste wedstrijd tegen een ploeg die als Rusland in de Stadthalle van Bremen optrad. “Het resultaat is niet belangrijk”, herhaalde Murphy. “Het was een prima mogelijkheid de jeugd te leren met spanning om te gaan en ze te laten proeven van de speciale sfeer die om een duel met de Duitse vrouwen hangt. Het was weer een goede training.”