Bescherming

Het Duitse skiteam wordt dit weekeinde in Kranjska Gora, waar de reuzeslalom en slalom in de strijd om de wereldbeker skiën voor mannen op het programma staat, extra beschermd.

Door de organisatie zijn in het Slovenische skioord speciale veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat was een van de voorwaarden die de Internationale skibond (FIS) had geëist om de wedstrijden in het door de burgeroorlog verscheurde land door te laten gaan. De Duitsers worden streng bewaakt uit voorzorg voor mogelijke aanslagen door Serviërs omdat Duitsland Slovenië en Kroatië als zelfstandige staten heeft erkend. Servië heeft die erkenning hevig bekritiseerd. Trekpleister in Kranjska Gora is de leider in de tussenstand Alberto Tomba. De Italiaan lokte gisteren al tal van landgenoten naar de piste. De Slovenen verwachten ruim 10.000 Tifosi. Hun favoriet heeft tot nu 640 punten verzameld. Zijn voornaamste belager is de Zwitser Paul Accola met 581 punten.