Volleybalverlies

Peter Murphy, bondscoach van de vrouwenvolleybalploeg, geeft in de voorbereiding op de Olympische Spelen al zijn speelsters ruimschoots speeltijd.

Het resultaat is niet erg belangrijk. Gisteravond verloor Oranje tijdens het internationale toernooi in Bremen met 3-1 van Rusland (15-10, 5-15, 12-15, 14-16). Murphy, die de "Italianen' Weersink en Boersma miste en de in Duitsland spelende De Jong spaarde, liet alleen Erna Brinkman de hele wedstrijd staan en wisselde jeugdspeelster Sandra Wiegers, die de positie van Weersink innam minimaal. Ook Murphy's collega Nikolai Karpol experimenteerde volop. Hij begon zelfs met alle wisselspeelsters. De Russinnen hadden eerder op de dag al een wedstrijd tegen Cuba gespeeld die niet voor het klassement telde, maar wel serieus werd genomen.