Recordaantal nieuwjaars-, kerstkaarten

ROTTERDAM, 3 JAN. PTT Post heeft de afgelopen weken een record-hoeveelheid kerst- en nieuwsjaarskaarten bezorgd: ruim 200 miljoen stuks. Dat is 4 procent dan eind vorig jaar, toen er 192 miljoen stuks in de Nederlandse brievenbussen rolden, zo heeft PTT Post vandaag bekendgemaakt.

Directeur A.J. Scheepbouwer meldde in zijn nieuwjaarstoespraak ook een stijging in de verkoop van de decemberpostzegels (speciale zegels van 50 cent). De verkoop hiervan bedroeg 180 miljoen stuks, 8,5 procent meer dan de 166 miljoen die vorig jaar werden gesleten.

De stroom kerst- en nieuwjaarskaarten is dit jaar, mede als gevolg van een huis-aan-huis-actie van PTT Post, eerder op gang gekomen dan andere jaren. Bijna alle kerst- en nieuwjaarspost die tijdig is aangeboden, kon daardoor tijdig worden bezorgd, aldus de PTT.

Het gebruik van de postcode op de post ontwikkelt zich volgens het bedrijf gunstig. Op 86 procent van de kaarten en enveloppen stond de postcode, 2,6 procent meer dan in 1990.

Ook het vervoer van pakjes zorgde voor grote drukte. De groei van het decemberaanbod overtrof de groei van 12,5 procent die PTT Post over geheel 1991 beokte in deze sector.