Will Award voor Gibsons Hamlet

ROTTERDAM, 2 JAN. De Australische filmacteur Mel Gibson zal de Will Award krijgen voor de zijn rol van Hamlet in de gelijknamige Shakespeare-verfilming van de Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli.

De Will Award wordt sinds 1988 door het Shakespeare Theatre toegekend aan een persoon die een nieuw publiek heeft weten te winnen voor het klassieke theater. Mel Gibson geniet grote bekendheid dankzij zijn spel in de Mad Max-films en populaire thrillers. De Shakespeare Theatre Board of Trustees was van mening dat Gibsons keuze voor Hamlet belangstelling heeft gewekt voor het klassieke theater bij een breed, jong filmpubliek.

Verder verleende Gibson zijn medewerking aan een educatieve videoband. Onder de titel Mel Gibson Goes Back to School vertelt hij over Hamlet en speelt hij enige scènes voor. Achttienduizend leraren hebben de videotape inmiddels gekregen als lesmateriaal.

In de Nederlandse bioscoop zal Mel Gibsons vertolking van Hamlet op zijn vroegst dit voorjaar te zien zijn.