Vier dromen uit 2c

""Wat mij wel leuk lijkt is 2 of 3 maal per week trainen voor handbal.

Dan wel liefst van 8 tot 9 of tot half 10. Ik ben nogal fanatiek en als ik iets beter kan handballen zou mij dat wel aanstaan. Wat ik later zou willen doen, daarover maak ik me nu nog geen zorgen. Maar ik zou het liefst later het huis van mijn moeder over willen nemen en de grond erbij. Waarom? Omdat ik en al mijn andere broers hier zijn opgegroeid. Mijn vader en moeder hebben het 28 jaar geleden gekocht en waren toen de eerste bewoners. Als ik later het geld ervoor heb, zou ik het enorm graag over willen nemen.

Wat ik voor werk wil gaan doen, weet ik nog niet, maar misschien wel de zaak overnemen. Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed, maar toch, een eigen zaak is altijd wel fijn. Of een eigen muziekzaak met platen en instrumenten.''

""Hockey: ik zou wel een lange pingel willen maken van achteruit naar voren en wel tien man uitspelen en dan een doelpunt scoren in de kruising. Ik zou ook wel op een onbewoond eiland willen wonen en helemaal geen zorgen hebben, hele dagen in de zon zwemmen en als je honger hebt gaan vissen of jagen en dat met nog een paar andere personen. In een tentje slapen. Met alle dingen die je echt nodig hebt. Bijvoorbeeld een geweer, een boot, een hengel, enzovoorts. Alles zelf doen. (Je hebt er geen auto bij nodig.)

Ik zou ook wel een hele snelle auto willen hebben, waar je alles mee kan doen, bijvoorbeeld een boot maken en een onderzeeër en natuurlijk een vliegtuig, ook een raket. Dan zou ik eerst heel de wereld rond reizen en alle zeeën bevaren en dan zou ik in het heelal gaan zoeken naar planeten, waar ook mensen op kunnen wonen en ik zou wel eens willen weten hoe groot het heelal is en wat er van komt en of er wel iets na komt. Wat er boven is en wat er onder is.

Ik zou wel een dokter willen worden, die voor alle ziektes iets heeft en alle zieken beter kan maken zodat er geen mensen meer hoeven te lijden.''

""Ik droom er over dat ik later graag stewardess zou willen worden of archeologe. In ieder geval zou ik graag later de wereld rond willen trekken om dan alle vrienden en vriendinnen op te zoeken die ik daar heb. Ook zou ik graag pianiste willen worden want wanneer ik op een piano speel, gaan mijn gedachten over op de liefde wat ik eigenlijk best leuk vind. Graag zou ik stewardess willen worden omdat ik van mensen houd en het dus leuk vind als er mensen om mij heen zijn.''

""Ik zou graag verpleegster willen worden. Mensen hun leven redden. Kinderen op de wereld brengen. Ik zou dat erg graag willen en als dat niet leuk is, dan zou ik naar Deurne willen en willen leren voor paardrij-instructrice en als dat niet lukt wil ik een tekenares worden en dan heel mooi tekenen voor analfabeten en als dat niet lukt wil ik de doventaal gaan leren en dan als tolk spelen. Dus voor een goed doel en als dat niet lukt wil ik lerares worden of actrice, films maken, en als dat niet lukt ga ik maar bij ons pa werken in de leerfabriek en als dat niet lukt dan in een kapperszaak.''