SUGAR COOKIES

Dit is een van de eerste recepten die mijn moeder mij als kind leerde maken. Dat de meeste kinderen koekjes bakken leuk vinden bewees niet zo lang geleden ook mijn dochter weer. Deze koekjes zijn ideaal om te garneren met wat de kinderen maar willen.

Voor 850 gram deeg

175 gram boter, zachtgeroerd

300 gram fijne tafelsuiker

1 ei

2 theelepels geraspte citroenschil

350 gram bloem

zout

Roer de boter romig, doe er de suiker bij en roer alles tot een licht en luchtig mengsel. Roer er het ei en de citroenschil door. Zeef de bloem met een snufje zout. Roer de bloem geleidelijk door het botermengsel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit tot circa 1-2 centimeter dik en steek er met verschillende deegvormen koekjes uit. Leg de koekjes op een licht ingevette bakplaat en bak ze circa 10 minuten in een op 180 graden celsius voorverwarmde oven. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Glazuur:

275 gram poedersuiker

1 eiwit

scheutje koffiemelk

kleurstoffen

Meng de ingrediënten voor het glazuur tot een gladde massa. Verdeel het glazuur in een aantal porties en roer er verschillende kleurstoffen door.

Garnituur:

gekleurde hagelslag

muisjes

gekonfijte kersen

amandelen

Versier de koekjes met de gekleurde glazuren en werk ze af met de verschillende decoraties.

    • Kim Maclean