Jean-Pierre van Rossem vrijgelaten

ANTWERPEN, 2 JAN. Jean-Pierre van Rossem, de omstreden beursgoeroe die in het Belgische parlement is gekozen, is dinsdagmiddag op gezag van het Antwerpse gerechtshof vrijgelaten.

Van Rossem zat sinds 20 november vast op verdenking van oplichting. Bij de parlementsverkiezingen van 24 november won zijn nieuwe ROSSEM-partij drie zetels. Gekleed in smoking wandelde Van Rossem de gevangenis uit, om door vrienden en partijgenoten op champagne te worden onthaald. Hij trok fel van leer tegen “de machthebbers van hier” die hem buiten het parlement wilden houden, en vergeleek hen met de Georgische president Gamsachoerdia. Vorige week had het Belgische parlement al besloten dat Van Rossem op 6 januari moest worden vrijgelaten, zodat hij de dag erop als kamerlid kon worden beëdigd. De aanklacht tegen Van Rossem is niet ingetrokken.