Heropening Filmtheater

Na een verbouwing van bijna een jaar gaat dit weekeinde het Rotterdamse theater- en filmcomplex Lantaren-Venster weer open.

Za 4 januari (19u) wordt dit gevierd met een feest in alle zalen. Behalve de concertfilms van Jimi Hendrix, een Laurel & Hardy-programma en een concert van Vincent van Warmerdam & The Moxies ("Onsterfelijke filmmelodieën'), gaat de gerestaureerde versie van de zwijgende Duitse film Die Abenteuer des Prinzen Achmed in première. In afwachting van het Filmfestival Rotterdam vertonen de vier filmzalen in januari een inhaalprogramma, met onder meer hoogtepunten uit het Gay & Lesbian Festival. Vanaf 1 februari wordt Venster 2 de vaste zaal van de Rotterdamse Cinematheek, waar om te beginnen een hommage gewijd zal worden aan Hollywoodproducent Jack L. Warner. Inl 010-4364998.