Gamma verwerft Bekaert Textiles

Textielonderneming Gamma Holding heeft met het Amerikaanse bedrijf W.R. Grace & Co. overeenstemming bereikt over de overname van de Belgische textielgroep Bekaert Textiles.

Het bedrijf zegt voor de financiering van de overname geen beroep te hoeven doen op de beurs. De overnamesom blijft geheim.

Bekaert telt 1750 werknemers en boekte in 1990 een omzet van omgerekend 300 miljoen gulden. Bekaert boekte in 1989 een winst van 20 miljoen gulden. Gamma komt na de overname op een jaaromzet van 1,75 miljard gulden. In 1990 behaalde Gamma een winst van 67,4 miljoen gulden.

Tijdens de toelichting op het jaarverslag over 1990 vertelde voorzitter van de raad van bestuur P.A.W. Roef destijds dat hij streeft naar een omzet van tussen de twee tot 2,5 miljard gulden (1990: 1,3 miljard gulden). Daarmee zou het bedrijf tot een van de tien grootste textielbedrijven van Europa uitgroeien. Gamma inclusief Bekaert behoort tot de vijf grootste Europese producenten van woningtextiel.