Drugssmokkelaar uit Venlo veroordeeld tot vier jaar cel

ROERMOND, 2 JAN. De rechtbank in Roermond heeft vanmorgen de 40-jarige R. van der W. uit Venlo tot vier jaar en drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. De officier van justitie, mevrouw mr. E. van der Bijl, had tegen hem vijf jaar gevangenisstraf geëist. Volgens haar is Van der W. één van de topfiguren van een internationale organisatie van drugsdealers, bekend als de “Venlo-connection”.

De 27-jarige Venlonaar M. B., tegen wie drie jaar was geëist, kreeg van de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en negen maanden opgelegd. De vriendin van de leider van de bende, de 29-jarige B.B. uit Velden, wiens woning als opslagplaats voor verdovende middelen dienst deed, werd veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De zaak tegen de hoofdverdachte, de 27-jarige A.S. uit Venlo, is voor het horen van getuigen aangehouden tot een nog nader te bepalen dag in maart. Aan de berechting van het veroordeelde drietal, leden van de Venlo-connection, heeft de Roermondse rechtbank drie procesdagen besteed.

De opgerolde bende heeft naar het oordeel van de Roermondse justitie honderden kilo's hasj en tientallen kilo's amfitamine en cocaïne illegaal uitgevoerd naar Denemarken, Engeland, Zwitserland en naar Duitsland. Daarmee waren tientallen miljoenen guldens gemoeid.

Eén van de leden van de Venlo-connection liep in Duitsland tegen de lamp en werd door de rechtbank in Dortmund veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht en een half jaar.