DE NEDERLANDSE OPERA ZINGT "LES BRIGANDS'

Les Brigands wordt in de regie van de Franse Jerôme Deschamps en Macha Makaieff door de Nederlandse Opera gespeeld in het Haagse AT&T Danstheater op 4 en 7 januari en daarna in het Amsterdamse Muziektheater op 10, 12, 15, 17, 20, 22, 26, 28 en 29 januari. Vanaf 3 oktober is er in Amsterdam een tweede reeks opvoeringen.

De vrolijke opera Les Brigands (De struikrovers) (1869) van Jacques Offenbach (1819-1880) gaat over verkleden. Telkens opnieuw probeert de bende van Falsacappa in een nieuwe vermomming de grote slag te slaan en drie miljoen binnen te halen: als bedelaars, als keukenpersoneel, als de karabiniers die hen achterna zitten of als de Spaanse deputaten die de bruidsschat voor de prinses van Granada komen ophalen bij haar toekomstige echtgenoot, de hertog van Mantua. Uiteindelijk worden de rovers ontmaskerd, maar dan blijken ze precies even eerlijk als de niet altijd even nette handhavers van wet en moraal.