Britse koninklijke familie in 1991 actiever dan ooit

LONDEN, 2 JAN. De Britse koninklijke familie, die vaak is gekritiseerd wegens haar geringe activiteiten, is het afgelopen jaar actiever geweest dan ooit te voren. De leden van het koninklijk huis waren in 1991 aanwezig bij 3.270 publieke gebeurtenissen, zoals openingen, lunches en banketten. Dat waren er 324 meer dan in het jaar daarvoor. Verder vervulden ze 1.022 verplichtingen tijdens reizen naar het buitenland.

Prinses Anne werkt het hardst van allemaal. Zij vervulde 504 taken in en 241 buiten het Verenigd Koninkrijk, volgens een overzicht dat vandaag is gepubliceerd in het dagblad The Times. De gravin van York, de echtgenote van prins Andrew, Fergie, is een goede tweede in een kennelijke poging haar imago van gemakzuchtigheid weg te poetsen: zij was aanwezig bij 213 koninklijke activiteiten. Een jaar daarvoor was dat aantal 108.

De cijfers werden verzameld door Tim O'Donovan, een verzekeringsman die al sinds 1979 bijhoudt wat de leden van de koninklijk familie zo al aan activiteiten verrichten. (Reuter)