Respijt voor Daily News en The European

LONDEN-NEW YORK, 31 DEC. The European, de Europese weekkrant van de in november verdronken Britse zakenman Robert Maxwell, zal zeker tot februari volgend jaar blijven verschijnen. Het benodigde geld daarvoor zal door de bewindvoerders van de krant worden verstrekt. Het leek erop dat volgende week al het doek zou vallen voor de krant.

Volgens een woordvoerder van Arthur Anderson, de bewindvoerders van Maxwell's privé-bedrijven, is de kans dat The European blijft bestaan groot. “Er worden gesprekken gevoerd met verschillende gegadigden. De bewindvoerders hebben er vertrouwen in dat de krant zal overleven”. Potentiële kopers hebben alleen iets meer tijd nodig, aldus de zegsman. Ook adverteerders zouden op het voortbestaan van het wekelijkse periodiek hebben aangedrongen.

Een andere Maxwell-krant, New York's Daily News beschikt zelf nog over voldoende middelen om het tot februari uit te zingen. Dat maakte de uitgever van de krant, James Willse, gisteren bekend na afloop van een bijeenkomst van crediteuren van de onderneming.

Op 5 december zocht de krant bescherming in het kader van artikel 11 van de Amerikaanse failliessementswet.