Den Haag rustiger dan vorige jaren

DEN HAAG, 31 DEC. De politie van Den Haag heeft tot nu toe in totaal ongeveer 85 aanhoudingen verricht in verband met de jaarwisseling.

Zeventig personen zijn aangehouden voor minder ernstige feiten als het afsteken en bezitten van vuurwerk. Circa vijftig van hen zijn doorverwezen naar het Haltproject voor een alternatieve straf. Vijftien mensen zijn in verzekering gesteld wegens onder andere het dreigen met een vuurwapen, mishandeling en het fabriceren van een vuurwerkbom. De politie heeft onder andere een vuurwapen, een mes, een ploertendoder, duizend kilogram vuurwerk, autobanden en kerstbomen in beslag genomen. Zowel het aantal aanhoudingen als de inbeslagnames is tot op heden beduidend minder dan vorig jaar. De politie, die tijdens oud en nieuw zeshonderd mensen op de been heeft, spreekt nu van een rustige situatie. Vorige week werd bekend dat zestig Hagenaars tijdens de jaarwisseling huisarrest hebben. Zij maakten zich vorig jaar schuldig aan openlijke geweldpleging en vernieling.