De Filmkrant vindt "Toto' beste film "91

AMSTERDAM, 31 DEC. De Belgische film Toto le héros van Jaco van Dormael is volgens een aantal toonaangevende recensenten van landelijke en regionale dagbladen de beste nieuwe film die het afgelopen jaar in Nederland is uitgebracht.

De al eerder met drie Felix-beeldjes en de Gouden Camera in Cannes onderscheiden produktie kreeg de hoogste gemiddelde waardering in de kruisjesrubriek "Mijn mening' van het maandblad De Filmkrant.

Op de tweede plaats eindigde de Nederlandse documentaire Face Value van Johan van der Keuken, die tijdens de Nederlandse Filmdagen al de Prijs van de Filmkritiek ontving. Als derde eindigde in de telling door de redactie van De Filmkrant de Nieuwzeelandse film An Angel at My Table van Jane Campion. Ook op de zevende plaats is een Nederlandse film te vinden, namelijk Paul Ruvens eindexamenfilm De tranen van Maria Machita. Als hoogst gewaardeerde reprise kwam Jean-Luc Godards Le mépris (1963) uit de bus, gevolgd door L'Atalante van Jean Vigo en Pickpocket van Robert Bresson.