Bomexplosie bij VN-missie Bagdad

BAGDAD-KOEWEIT, 31 DEC. In de Iraakse hoofdstad Bagdad is gisteren een autobom ontploft in de parkeergarage van het Ishtar Sheraton hotel, waar een groot deel van de staf van de Verenigde Naties verblijft. De auto en tien andere wagens werden verwoest. Enkele mensen raakten gewond. Een auto van de VN-missie stond geparkeerd achter het geëxplodeerde voertuig.

Na de explosie werd het hotel door Iraakse gardisten van de buitenwereld afgesloten en werden voorbijkomende auto's aangehouden en doorzocht.

In het Sheraton-hotel verblijft de staf van UNICOM, de missie van de VN die toeziet op het staakt-het-vuren en op de ontmanteling van de Iraakse massavernietigingswapens.

Niet bekend

Intussen is bekend geworden dat twee Amerikanen die op 4 december bij de Koeweitse grens zijn verdwenen, worden vastgehouden in Irak. Dit heeft een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Koeweit gisteren gezegd.

De woordvoerder van de ambassade wilde echter geen persoonlijke gegevens verstrekken over de verdwenen mannen en ook hun identiteit niet vrijgeven. De Amerikaanse autoriteiten hadden niet eerder in het openbaar op de verdwijning van de twee eigen onderdanen gereageerd. Irak heeft geen mededelingen gedaan over het lot van de mannen. De ambassade zei op 8 december nog dat de twee op zakenreis waren.

(AP, Reuter)