Tennisteam op dreef in Hopman Cup

PERTH, 30 DEC. Op de tweede wedstrijddag van het toernooi om de Hopman Cup heeft Nederland Australië met 3-0 verslagen.

Brenda Schultz en Richard Krajicek treden in de kwartfinale aan tegen Spanje. Schultz opende de ontmoeting in Perth met een zege in drie sets over Rachel McQuillan. Door de triomf van Krajicek over Todd Woodbridge, in twee sets, verzekerde het Nederlandse duo zich van een plaats in de tweede ronde. Het toernooi, een voorbereiding voor de open Australische kampioenschappen in Melbourne, is gedoteerd met een prijzengeld van 500.000 dollar. Er doen twaalf landen mee; Nederland is het toernooi als achtste geplaatst.

Krajicek imponeerde door Todd Woodbridge, onlangs nog invaller in het toernooi om de Grand Slam Cup, slechts drie games te gunnen (6-0, 6-3). De Hagenaar, die in Australië wordt vergezeld door haptonoom Ted Troost, won de eerste tien games en liet de teugels in de warmte toen wat vieren. Omdat Nederland toen al winnaar was werd in het dubbel slechts gespeeld om één lange set: 8-4 voor Schultz- Krajicek.

Het team van de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS), bestaande uit Andrej Tsjerkasov en Natalja Zvereva, won in de eerste ronde met 2-1 van Groot-Brittannië, maar ging in de kwartfinales met 1-2 ten onder tegen Zwitserland, bestaande uit Hlasek en Manuela Fragnière-Maleeva. Het Duitse "koningskoppel' Boris Becker-Steffi Graf moet nog in actie komen. De Fransen Henri Leconte en Julie Halard, die in de eerste ronde met 2-1 wonnen van Zweden (Lundgren-Lindqvist), fungeren dan als tegenstanders.