Olympiakos Piraeus dreigt de Haarlemse ...

Olympiakos Piraeus dreigt de Haarlemse Basketbalweek te gaan verlaten.

De club, die beide groepswedstrijden tegen Australië en Weert had gewonnen en zich als één van de eerste teams voor de volgende ronde had weten te plaatsen, moet van de Griekse bond op 4 januari een inhaalduel voor de nationale competitie spelen. Het programma in de Griekse competitie is na een spelersstaking van enkele weken danig in de war gebracht.

De toernooi-organisatie overlegt vandaag met de FIBA, de internationale basketbalbond, en juridische adviseurs over mogelijke stappen tegen Olympiakos, mocht de club inderdaad het toernooi verlaten. Persvoorlichter Presburg van de Basketbalweek vreest dat Olympiakos zich weinig aan zal trekken van de contractuele verplichtingen. “Ik weet de details van de overeenkomst niet, maar op het weglopen van het toernooi zal zonder meer een boete staan. Maar hoe hoog die ook zal zijn de Grieken zullen er niet wakker van liggen.”

Olympiakos, vooraf één van de favorieten voor de finale die op 5 januari wordt gespeeld, moet op 2 januari ook een duel voor de eigen competitie afwerken. Daar wist de toernooi-organisatie van en had, om de Grieken tegemoet te komen, het programma dusdanig in elkaar gezet dat Olympiakos voor een dag op en neer kon vliegen naar Piraeus om het duel te kunnen spelen. Als Olympiakos huiswaarts keert, vermoedt Presburg dat de organisatie zal beslissen om één van de nummers drie van de vier poules toe te laten tot de volgende ronde.