Aantal gestolen ooievaars na tip teruggevonden

OOST-STELLINGWERF, 28 DEC. De politie in de Friese gemeente Oost-Stellingwerf heeft vanmorgen vroeg 37 van de ruim 80 ooievaars die vorig week werden gestolen uit het station De Liesveld in Groot-Ammers (ZH) teruggevonden.

De vogels werden lopend aangetroffen op een weggetje en konden worden gevangen. Dat heeft een woordvoerder van de Vogelbescherming, eigenaar van De Liesveld, bekend gemaakt. Eén ooievaar is inmiddels aan ondervoeding overleden. De toestand van een aantal andere vogels is zorgelijk. De politie heeft goede hoop ook de resterende ooievaars levend terug te vinden. De politie surveilleerde in de buurt waar de ooievaars werden gevonden na een tip dat de beesten daar wel eens konden worden aangetroffen. Duidelijk is dat de ooievaars door de dieven in de afgelopen dagen te koop zijn aangeboden.