Ondergrondse stad bij Moskou voor kernaanval

MOSKOU, 27 DEC. Het Kremlin is door een speciale metrolijn verbonden met een "onderaardse stad', die in het geval van een nucleaire aanval op Moskou onderdak zou moeten bieden aan 120.000 mensen.

Volgens het in Moskou verschijnende weekblad Argoement i fakty is de schuilplaats tussen halverwege de jaren '60 en het begin van de jaren '70 gebouwd. Hoge bestuursambtenaren van het Sovjet-regime zouden er “25 tot 30 jaar” moeten kunnen verblijven. De "stad' zou zich in het zuidwesten van Moskou bevinden en bestaan uit enkele verdiepingen op een diepte van 70 tot 120 meter. Het blad zegt zich te baseren op een verklaring van een voormalig KGB-agent die bij de bouw betrokken zou zijn geweest. Het complex zou bioscopen, theaters en luxe-appartementen omvatten, aldus het blad, dat niet aangeeft of de ondergrondse "stad' nog steeds wordt onderhouden. (AFP)