Publieke radio minder beluisterd

ROTTERDAM, 24 DEC. De belangstelling voor de publieke radiozenders loopt steeds verder terug.

In november bedroeg het marktaandeel van de publieke Nederlandse radiozenders 59 procent. In november vorig jaar bedroeg dat aandeel nog 69 procent. Dat blijkt uit het luisteronderzoek over november, uitgevoerd in opdracht van de NOS en de STER. Uit het onderzoek blijkt dat alle vijf zenders minder beluisterd worden, maar dat vooral de popzender Radio 3 kampt met een tanende belangstelling. Tegelijk is de populariteit van kabelstations toegenomen. Zij hebben inmiddels samen een marktaandeel van 16 procent. Radio 3 trekt 30 procent van de luisteraars. In november 1990 was dat nog 36 procent. Ook de regionale omroepen trekken een steeds groter deel van de luisteraars, namelijk 18 procent, tegen 10 procent een jaar geleden. De toename in het zenderaandeel kan voor een deel worden verklaard uit de forse zendtijduitbreiding van regionale omroepen.